Deurnes Gemengd Koor
De Grenszangers

Deurnes Gemengd Koor


Het Deurnes Gemengd Koor werd vanuit een reeds bestaand dubbelmannenkwartet op 30 januari 1926 opgericht. Het DGK bestaat momenteel uit ca. 70 zangers. Het repertoire omvat grotere en kleinere werken uit de periode 1750 tot 1900, incidenteel ook werken buiten deze periode. De afgelopen jaren werden concerten gegeven met begeleiding van grotere en kleinere orkestbezettingen. Bernarda Meessen is sinds januari 2009 dirigent van het 'Deurnes Gemengd Koor'

Een greep uit het omvangrijke repertoire van het DGK:

Krönungsmesse (2001 - 2007)                       W.A. Mozart
Vesperae solennes de confessore (2001)         W.A. Mozart
Te Deum (2001)                                         W.A. Mozart
Die sieben Worte des Erlösers (2004 - 2007)    J. Haydn
Requiem (2004)                                          G. Fauré
Dido and Aeneas (2005)                               H. Purcell
Carmina Burana (2006)                                 C. Orff


Zondag 13 december St. Gerlachuskerk
Kerstconcert Deurnes Gemengd Koor

Op zondag 13 december geeft het Deurnes Gemengd Koor een bijzonder kerstconcert met solisten en orkest in de gerestaureerde Sint Gerlachuskerk van Houthem-St. Gerlach. Traditioneel geeft het koor jaarlijks een bijzonder kerstconcert in Deurne maar dit jaar zal dit concert ook in Houthem-St. Gerlach worden uitgevoerd. Het programma is zeer divers maar de hoofdmoot wordt gevormd door het 'Oratorio de Noël' van Camille Saint-Saëns. Daaromheen zullen kleinere werken worden uitgevoerd zoals het 'Laudate Dominum' en het 'Sancta Maria' van Mozart. Een aantal werken zoals het 'Transeamus' van Hubert Cuijpers en 'Cantique de Noël' van zijn voor dit concert door Bernarda Meessen georkestreerd. De toehoorders zullen worden uitgenodigd om in enkele liederen mee te zingen.

Aan het concert werken mee: Sopraan Petra Raimond, Mezzosopraan / alt Lien Hageman, Tenor Tartan Tan en bas / bariton Jan Willem van der Hagen. De begeleiding wordt verzorgd door het kamerorkest Alveare. Het concert begint om 16.00u en de toegang is gratis.

Op 27 december zal hetzelfde concert worden verzorgd in de kapel van Conferentiecentrum Willibrordhaeghe in Deurne.

Gemengde zangvereniging 'De Grenszangers' Neeritter 

Zangkoor_De_Grenszangers_NeeritterHet koor 'De Grenszangers' werd op 1 januari 1969 opgericht. De eerste opzet was om te zingen in de Neeritterse parochiekerk van de H. Lambertus, maar ook om een profaan repertoire op te bouwen. Het koor stond o.l.v. dhr. Piet Mennen die meer dan 25 jaar dirigent was van “De Grenszangers”. 

Het koor nam regelmatig deel aan concoursen met goede resultaten. In 2004 werd er naast het reeds bestaande koor de 'Grenszangers' een jongerenkoor opgericht genaamd 'El Puente'. Beide koren werden in 2007 samengevoegd. De naam 'De Grenszangers' werd gehandhaaft. 

'De Grenszangers' hebben een vaste plaats binnen de gemeenschap van Neeritter. Een gedeelte van het koor verzorgt wekelijks de diensten in de parochiekerk van de Heilige Lambertus en het "grote" koor verzorgt de mis op eerste Paasdag en Kerstnacht. Daarnaast wordt telkens de zondag voor Kerstmis een kerstconcert georganiseerd en één keer per jaar organiseert het koor een korenavond waarbij bevriende koren uit de regio worden uitgenodigd. Behalve concerten in eigen dorp verzorgt het koor regelmatig concerten op uitnodiging of op aanvraag.

Traditioneel wordt de zondag na kerstmis een eindejaarswandeling georganiseerd die stevast een groot aantal bezoekers richting Neeritter trekt. De wandeling laat u genieten van de mooie “Itterse” heide en na afloop is er zelfgemaakte “koek en zopiet”. Dit jaar zal deze activiteit wederom plaatsvinden op zondag 27 december in Neeritter.